Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
andrasblog69

3. Anglia

Andras · 1 éve
Az alábbiakat nem Én találtam ki! A neten találtam, számomra homályba vész ki lehet az eredeti szerzője! Abban az esetben ha valaki tudná, nagyon szívesen megjelölöm! 
De nagyon találó, ezért úgy gondoltam, hogy megosztom itt és kiegészítem az Én személyes észrevételeimmel. Az eredeti elől, minden más az Én kommentárom.  

„Mit tanultam Angliától?”

Megtanultam hogy:

- ahhoz, hogy legyen jogosítványod nem kell vezetni tudni, elég csak óvatosnak lenni. - Meg bénának. Tisztelet a kivételnek, de a többsége nagyon nem tud vezetni, viszont rendkívül erőszakos és értelmetlenül magyaráz! Egyszer személyesen voltam tanúja annak, hogy egy egyszerű jobbra-hátra beállást valaki kb. 5 percig tili-tolizta!
 
- a rövidnadrág-papucs, rövid szoknya viseléséhez sosem lehet elég hideg. - Fiatal csajok, december, januárban rendszeresen így járnak éjszakába mulatni.

- az eső nem jelent semmit. - Az eső szimplán bármikor jöhet és senkit nem lep meg. Londoni aranyszabály, esernyő és napszemüveg legyen Nálad, 5 percen belül bármelyikre szükséged lehet!

- nincsen olyan ünnep, ami nem elég jó ok egy tűzijátékra. - No comment, pár napja volt Bonfire Night. Egész nap szólt a tűzijáték. De van Divali Day és még tényleg sok! 

- a sütemény külleme fordítottan arányos az ízével (javaslom mindig a legrondábbat választani)! - Szerintem a sütemények többsége nagyon is egy kaptafára készül és tényleg a legcicomásabb tud lenni a legrosszabb ízű! Amennyiben jót akarsz enni javaslom a valamelyik nemzetiségét (török, indiai, kelet-európai stb.). 

- szeretnek inni. Nem csak teát. - De még mennyire! Egy kedves ismerősöm pub-ban dolgozott. Egy időben Én is rendszeresen bejártam hozzá, az a hely mindig tele volt, vagy Én láttam annak! Az már egy más kérdés, hogy az egyik volt kollégám és lakótársam rákapatott a craft beerekre! Azóta Én is szoktam kóstolgatni. (Erről akarok írni majd egy külön bejegyzést!)

- Anglia nem Európa. Anglia egy sziget. - Elég erős Brit öntudattal és büszkeséggel! Lehetne mit ebből tanulnunk! Lsd. Brexit, sokan tudják, hogy nagyon nem jó Nekik, de azt mégse hagyják, hogy Európa diktáljon és irányítson, inkább kilépnek! 

- ha jól mennek a dolgok, senki sem tudja ki a polgármester. - Kivéve Londonban, az előző is a mostani is eléggé ismert. Más városokban viszont szerintem is komoly fejtörést okozna ha megkérdeznék az ott élőket. 

- a buszsofőrök a legkedvesebb emberek a világon... a pénztárosok követik őket. - És tényleg, nem emlékszem, hogy személyesen láttam e volna olyat, akin látszott volna bárminemű idegesség stb. 

- ha egy kutya ugat, tuti bevándorló. - Az itteni kutyákból mintha kiölték volna azt, hogy ugassanak, a nagyon nagy többsége nagyon jól van idomítva. 
 
- a Karácsony egy közvetlenül az Újévet követő Húsvétra virradó Valentin-nap utáni nyári fesztiválok, Halloween-i átvezetésével kezdődő ünnepkör. - És ott vannak a nemzetiségi ünnepek (Divali stb.), a minden alkalommal bekövetkező tűzijátékok. Természetesen ott van a Boxing Day is amikor elindul a következő Boxing Dayig tartó vásárlási láz! Tökmindegy mi van csak akció legyen és vásárolhass!

- ne felejtsd leszervezni júliusban a karácsonyi partit, Karácsony táján a nyári szabadságot. - Tényleg ne felejtsd el mert ha nem teszed akkor már a barátaid, ismerőseid elígérkeztek máshova! Szabadságod ha nem adod le kb. fél évre előre akkor nem biztos, hogy elengednek a munkahelyeden mert más már kikérte, Te meg robotolhatsz!

- a paracetamol mindenre jó az orvosok szerint. Nem vagyok hajlandó elmenni itteni orvoshoz, mert szinte mindenre azt mondják szedj Paracetamolt vagy Ibuprofent! Szerintük ezek csodaszerek és kibírod ezekkel akár 1 hétig is mire időpontod lesz a fogorvoshoz vagy esetleg valamilyen más bajjal egy specialistához jutsz! 

- a pizsama, pongyola és házitutyi bőven elég öltözék a sarki bolthoz, ugyanúgy mint a bevásárlóközponthoz. - Most erre mit lehet mondani: Tényleg!

- a körforgalom alapszabálya, hogy mindenki áll és néz. - Buszon ülve nézni ahogy próbálnak átjutni egy körforgalmon, katasztrófa. Fentebb írtam a véleményem a vezetési tudásukról!

- ha nyomógombos gyalogátkelőhöz érsz, a legjobb taktika ha megnyomod a gombot, majd átmész a piroson. - Én is csináltam, csinálom. Ennél inkább csendben maradok, de jó móka! :D 

- a Dr. Whonak sose lesz vége, de ha mégis akkor megismétlik. - Nem is kell, az egyike a kedvenc sorozataimnak! Sokak számára sületlenség, szerintem az egyik legjobb sci fi sorozat!

- parkoló az egész világ. - Lásd feljebb a véleményem a vezetésről, ez is ahhoz tartozik! 

- a hétvége nem főzésre való. Vegyél fánkot, vagy halat krumplival és nézegesd amit szeretnél. - Vagy mikrós kaját vagy fagyasztott ételt, esetleg menj pubba vagy étterembe enni! 

- ha esik az eső, menj vásárolni. - Meg egyébként is, a lényeg, hogy vásárolj és minél többet és csak vásárolj! 

- az anarchia netovábbja: „Nem kérek teát.” - Angolok, egy jó tea bárhol, bármikor mindent megold! Csak miért isszák tejjel! Volt aki kiakadt amikor mondtam, hogy citrommal kérem, tej nélkül. 

- voucherből sosem elég! Mert akkor vásárolhatsz megint és az „nagyon jó”!

- ha reggel nem üdvözöl az utcán hajnalban egy róka, biztos nem Londonban vagy! - De a kertben is vannak és nagyon félnek Tőled. De a szemetest örömmel borogatják ki! 

- itt a hideg és  meleg víz kettő helyről folyik, így gyors kéz jobbra-balra mozgással tudsz langyosat varázsolni. - Közben az egyik mozdulatnál leégeted a kezed a másiknál meg szinte lefagy! Értem a hagyományokat, de kicsit nehezen érkeznek meg ebben a 21. századba

 Ezek természetesen kiragadott példák, valószínűleg másnak egyéb tapasztalatai vannak. Lehet vitatkozni, nem egyetérteni, vagy esetleg egyetérteni! 
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
zivatarfelho · 1 éve
Ugy legyen! :)
Andras · 1 éve
Keritubk ra sort ;)
zivatarfelho · 1 éve
Meg ilyen irasokat! annyira mosolyogtam, mig olvastam, annyira angol. Szivesen olvasnek meg ilyet a bligodban.  :)
Andras · 1 éve
Marmint? ;)
zivatarfelho · 1 éve
Meeeeeeeeg! ????????????
Andras
Mit is tudnék mondani magamról.... 49 éves aki keresi Önmagát, próbálja feldolgozni a mindennapjait. Próbálnám élni életem átlagosan, de ez Nekem soha nem ment egyszerüen. A gondolataim, a történéseim és minden más lesz remelhetőleg leírva.... Meglátjuk, jó olvasgatást..... ;)